ManUtdFC.freewb.hu, a magyar Manchester United szurkolókért
ManUtdFC.freewb.hu

MENÜ

Interjú Paul Scholes-al

 

A Manchester United szezon végén visszavonult klasszisával, Paul Scholesszal a Mirror készített hosszabb hangvételű interjút.
Paul Scholes a napilapnak elismerte, hogy a Manchester United jelenleg mérföldekre van attól, hogy beérje a Barcelona csapatát és ismét elhódítsák a Bajnokok Ligája serlegét. A United legendája szerint Sir Alex Ferguson utolsó kihívása, hogy letaszítsa a spanyol gigászt Európa trónjáról és ismét BL-győzelmet ünnepelhessen csapatával. A Vörös Ördögök rövid időn belül másodszor csaptak össze a kupasorozat fináléjában a katalánokkal. Idén Paul Scholes utolsó meccsén, a Wembleyben 3-1-es vereséget szenvedtek, míg 2009-ben Rómában kapott ki a United 2-0-ra.
A United edzői stábjának újdonsült tagja szerint Ferguson mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy beérje Pep Guardiola csapatát még mielőtt elköszönne az Old Traffordtól.
"Nem néztem újra a találkozót," - mondta Scholes. "Azon az estén viszont úgy éreztük, mérföldekkel le vagyunk tőlük maradva. Az egyetlen dolog, ami különbözött a 2009-es döntőtől, hogy most sikerült betalálnunk. Nagy kihívás lesz, de biztos vagyok benne, hogy a menedzser mindent megtesz annak érdekében, hogy csökkenjen a két csapat közti különbség. Semmi kétség, hogy azt a szintet akarod képviselni, mint ők. A Barcelona példáját kell követni. Fel kellett tartanod a kezed és azt kellett mondani, rendben ők voltak a jobbak, viszont játékosként ezt senki sem szereti tenni. Nem könnyű dolog elismerni, de ugyanaz a helyzet, mint két éve volt. Keményen kell dolgozni annak érdekében, hogy elérd azt a szintet."
A Manchester United idén ismét bajnoki címet ünnepelhetett hazájában, s ezzel letaszította trónjáról a Liverpoolt, amelynek 18 bajnoki elsősége van, míg Sir Alex Ferguson csapata immár 19-cel rendelkezik. Ferguson célja visszavonulása előtt nem más, mint ismét felülni Európa trónjára.
"Különleges dolgot kell véghezvinni ahhoz, hogy olyan szintre érjen a klub, mint amilyenen most a Barcelona van, viszont úgy érzem, mi csapatunk az, amely leginkább képes erre. Úgy vélem, ez a menedzser számára mostantól a legfőbb kihívás. A Barcelona fog a szeme előtt lebegni és az, hogy beérje őket. Úgy gondolom nem csak neki, hanem a csapat számára is ez a legnagyobb kihívás. Nem tudom, hogy a mester meddig kíván még a kispadon maradni, viszont továbbra is meg van benne a kellő tűz. Egész nyáron a Barcelona elleni meccsre fog gondolni és arra, hogyan kerülje el, hogy ez újra megtörténjen. Néhány játékos talán elfelejtette a történteket másnap, de én nem. Amikor egy ilyen leckét kapsz, az mindig benned marad."

 

Asztali nézet